SEO-tips

Keyword Tool – gratis sökordsverkyg

Keyword Tool är ett gratis sökordsverktyg och är ett bra alternativ till Googles egna sökordsplanerare. Verktyget är lättanvänt och genererar hundratals relevanta nyckelord för alla ämnen.

Verktyget hjälper dig att upptäcka tusentals nya nyckelord relaterade till alla ämnen genom att automatiskt generera förslag. Nyckelordsförslagen produceras baserat på det du söker och det språk du väljer. De söktermer som föreslås baserat på många olika faktorer. En av dem är hur ofta användare har letat efter en viss sökterm tidigare. Vertyget extraherar Googles sökordsförslag och presenterar det för dig i ett lättförståeligt gränssnitt. Google Suggest är en av de viktigaste funktionerna i Google Sök.

Med Keyword Tool kan du snabbt hitta och analysera tusentals relevanta nyckelord och använda dem för skapande av innehåll, sökmotoroptimering, betal-per-klick-reklam eller andra marknadsföringsaktiviteter.

Keyword Tool Pro

Den kostnadsfria versionen av verktyget kan generera upp till 750+ nyckelord från Google på bara några sekunder. Den avancerade versionen av verktyget, Keyword Tool Pro, ger i genomsnitt två gånger fler nyckelord jämfört med versionen som är gratis och erbjuder dessutom en handfull andra användbara funktioner.

Hur SEO-sökord används

SEO-optimera för bättre ranking på sökresultatsidor. En del av SEO-processen är att använda nyckelord: ord och fraser som beskriver vad ditt innehåll handlar om. Använd ditt huvudnyckelord i de första meningarna i ditt innehåll. Använd sedan det nyckelordet och varianter av det, genom hela innehållet.

Grundläggande SEO-tips

 1. Fokusera på användarvänligheten
 2. Tänk SEO från början
 3. Skapa bra innehåll och sidor som visar din expertis.
 4. Gör ditt innehåll användarvänligt
 5. Tänk bortom exakta nyckelord
 6. Välj en kort domän
 7. Hitta alla varianter av din webbplats, .se, .com och så vidare.
 8. Tänk mobile first. Från och med september 2020 byter Google till mobile first-indexering för alla webbplatser.
 9. Byt till HTTPS
 10. Håll page speeden till 2-3 sekunder
 11. En H1-tagg per sida
 12. Lägg till alt -attribut på bilder innan du publicerar. Google går till en mer visuell sökning för att konkurrera med andra källor.