Sociala medier

WordPress-hemsida integrerad med de sociala medierna

Med en WordPress-hemsida är det enkelt att integrera din kommunikation med de sociala medierna och där vidga ditt nätverk, din läsekrets och antalet besökare till din hemsida.

En gillaknapp  eller delaknapp i anslutning till din text är en bra början på din sociala mediestrategi. Varje delning innebär att din text blir synlig i din besökares nätverk. Varje delning kan med andra ord ge en spridning till ytterligare hundratals eller tusentals andra aktiva människor. Om de gillar vad de läser kan det innebära nya besökare till din hemsida. Och din nästa besökare kan ju om det vill sig väl vara din nästa stora kund.

En text som delas, rekommenderas eller kommenteras av någon man känner är blir mer uppmärksammat och intressantare  är texter i det allmänna informationsflödet. Varje delning  eller gillning är en bekräftelse på din texts framgång.

Sociala medier drar nya besökare till din hemsida

Se till att dina besökare enkelt kan klicka sig vidare från din hemsida till din profilsida på respektive socialt medium, till exempel Facebook eller Twitter. Väl där finns möjligheten att de väljer att följa eller gilla din profilsida för att få löpande information från ditt företag. Därmed har du kvalificerat dig till att synas i din nya följares informationsflöde. Och en besökare som själv valt att ”prenumerera” på din information är förmodligen en värdefull kontakt för ditt företag. Så se till att hålla igång flödet.

Appropå flöden. Har du plats så lägg gärna in ditt flöde på din hemsida. Det ökar känslan av att det händer intressanta saker i ditt företag och att både ditt företag och din marknad är verkliga människor av kött och blod. Besökaren kanske känner igen någon annan av dina följare och bara det kan göra din information intressantare.

Var social

Sociala medier är en viktig komponent i din verksamhet men det än ju människor och inte medierna som är sociala. För att få respons på dina artiklar/inlägg är det bra att själv vara nyfiken på andra i ditt växande nätverk. Var ute och kommentera och dela de inlägg du tycker är intressant så upplevs du social och engagerad. Som man ropar får man svar.

Välkommen att höra av dig.

Kontakta oss direkt på: 0733-97 64 97 eller mikael@comigo.se