Twitter eller Facebook, eller både ock?

Twitter är en mikroblogg som möjliggör för användare att skicka och läsa meddelanden, så kallade tweets. Meddelandena är textbaserade på högst 140 tecken och visas öppet för alla på användarens profilsida. Du kan även dela bilder och videos.

En Twitteranvändare kan prenumerera på andra användares meddelandeflöde, vilket kallas ’”att följa”. En prenumerant kallas ”följare”. Twittrarens inlägg hamnar automatiskt i prenumerantens flöde.

Som användare kan du även söka efter inlägg som handlar om ett specifikt ämne. Då kan du välja mellan att söka på inläggets hashtag (som är twittrarens kategorisering av inlägget) eller söka på innehållet i inlägget. Sökningen visar samtliga twitteranvändares inlägg som är taggade med- eller som innehåller ditt sökta ämne.

Att twittra är också ett sätt att närvara i Google och andra sökmotorer. Detta eftersom Twitter, till skillnad mot till exempel Facebook är ett öppet forum.

Twitter används med fördel i ditt företags kommunikationsverksamhet, in din omvärldsbevakning, för att knyta nya kontakter, diskutera händelser och trender, för att serva kunder, sprida en idé, stötta andras idéer eller rörelser.

Se gärna vilken roll Twitter hade under revolutionen i Egypten.

Välkommen att höra av dig.

Kontakta oss direkt på: 0733-97 64 97 eller mikael@comigo.se


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *