Tips: öka din närvaro på nätet så här enkelt

Naturligtvis är det bra om du tar steget ut nu och börjar delta fullt ut i det enorma idé- erfarenhets- och informationsutbyte som sker i de sociala medierna varje minut, varje timme och varje dag.

Men för dig som ännu inte deltar med ditt företag i informationsutbytet i de sociala medierna, är tipset att ändå ta ett litet första steg. Det kan du göra genom att göra den information du skapar för din hemsida och dina nyhetsbrev delbar till Twitter och Facebook. Då kan dina läsare enkelt sprida din information vidare inom sina nätverk.

Personer som läst din artikel ända till slutet är med stor sannolikhet intresserad av innehållet och är möjligen så intresserad att hon vill sprida den vidare. Och vad är bättre än att få dina läsare att rekommendera dig för sina vänner? En Facebookanvändare har i genomsnitt 130 vänner i sitt nätverk och naturligtvis är det intressant att ge så många som möjligt av dina läsare möjligheten att enkelt kan sprida dina ord vidare. Twitter växer så det knakar och är kanske en ännu bättre kanal för företag att nätverka inom. Så varför inte göra innehållet på din hemsida tillgänglig för dessa kanaler?

Enklaste och snabbaste vägen att få din information spridd i de olika nätverken är att avsluta dina artiklar med kommentarsfält, gillaknappar, delaknappar och twitterknappar.
Sätt igång nu, så här fungerar knapparna:

Gillaknappen

När din läsare klickar på gillaknappen hamnar din artikel med bild (ingressen och länk till artikeln) i din läsares och hennes vänners informationsflöde. Din artikel blir med andra ord exponerad för betydligt fler människor än om du inte låter din information delas.

Nytt på Facebook! Skicka till vänner-knappen

Din läsare kan välja att dela din artikel till speciellt utvalda personer eller grupp på Facebook eller via mail till utvalda personer. Varje klick på skicka-knappen är speciellt intressant då läsaren gör ett mer specifikt och personligt urval bland sina kontakter.

Tweet-knappen

När läsare twittrar ut din artikel kan den snappas upp av en större krets, både innanför och utanför läsarens bekantskapskrets. Med tweetet (microblogginlägget) följer en länk till din artikel med. Stämmer ditt innehåll med någon av nätets alltfler ”twitterblaskors” bevakningsämnen finns möjligheten att du publiceras och får ytterligare möjligheter till publicering. Se vår egen Marknadsblaskan – dagens twitter i nyhetsformat.

Välkommen att höra av dig.

Kontakta oss direkt på: 0733-97 64 97 eller mikael@comigo.se


One thought on “Tips: öka din närvaro på nätet så här enkelt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *