Presentera din idé med kinetisk typografi

Är ordet kanske det viktigaste verktyget människan uppfunnit, hittills? – Eller är det kanske cykeln? Den här fredagsförmiddagen har vi funderat och diskuterat kring ”ordet” som verktyg och bästa vän.

Med ord kan man göra mycket. Ord kan ju både skapa kontakt mellan människor, erbjuda ingångar till nya världar och öppna upp fantastiska vyer och tankebanor. Ibland kan man känna att orden inte räcker till och kan därför begränsa oss och det vi vill uttrycka en smula. Då  finns andra verktyg att komplettera med. Det som är svårt att sägas med ord kan sägas på andra sätt.

I vår kommunikationsverktygslåda finns många värdefulla och användarvänliga verktyg som vi gärna kombinerar på olika sätt för att göra oss och våra kunder tillgängliga, synliga, omtyckta och trodda. Bild är ett exempel, form ett annat exempel… och färger, musik, kroppsspråk, röstläge. Ja vi funderade även över om att mellanrummen och pauserna mellan orden påverkar budskapet. Detsamma tänker vi om det medium du använder för att föra fram ditt budskap. ja ungefär så går tankarna på Comigo en fredagsförmiddag i slutet av november. En inspirerande start på dagen helt enkelt… nästa fredag kanske du tittar över och kompletterar våra tankar?

Kinetisk typografi

Just nu jobbar vi med ett litet musikprojekt där vi använder oss av kinetisk typografi som ungefär betyder ”rörlig text”, en animeringsteknik som mixar rörelse och text för att uttrycka en idé, i syfte att förstärka budskapet, att nå fram och skapa en känsla för budskapet och för avsändaren.

Vi är naturligtvis inte de första i världshistorien som använder sig av tekniken. Så tidigt som året 1899 användes tekniken i reklamen i en lite enklare form.

Och som du säkert har sett har kinetisk typografi blivit lite vardagsmat i till exempel filminledningar och i TV-reklam. Men det gör inte saken sämre. Det är ju faktiskt ett trevligt sätt att ta emot ett budskap. Särskilt om budskapet i sig är positivt och sant.

Och hur det går med vårt pågående ord-projekt återkommer vi naturligtvis om.

Trevlig helg, den sista i november.

Önskar Comigo

Välkommen att höra av dig.

Kontakta oss direkt på: 0733-97 64 97 eller mikael@comigo.se


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *