Praktikjobb hos Comigo

Jag heter Carolina och går i Gymnasiet andra år. Under tre veckor har praktiserat här på Comigo. Min sista uppgift för den här gången är att sammanställa hur jag upplevt min praktik i kommunikationsbranschen.

Det första som hände var att jag fick en grundlig introduktion i Comigos ideologi, hur de har jobbat och jobbar, och strävar efter att jobba med kunder för de företag ska uppnå högsta möjliga potential på sina marknader. Mina praktiska uppgifter har varit att göra en projektbudget och sen skriva en artikel om samma projekt i WordPress och även skriva ett nyhetsbrev för en av Comigos kunder.

En annan uppgift har varit att analysera ett stort antal, över 100 företags hemsidor. Jag har tittat på deras sätt att marknadsföra sig på internet och i Google, vilket har gett mig en insyn i ungefär hur bra och mindre bra man kan presentera och marknadsföra sitt företag. De företag vars hemsidor jag analyserat har jag lagt in i ett kundhanteringssystem med dess kontaktuppgifter för ett utskick angående en tjänst Comigo har för att hjälpa dem, alldeles lagom till de kommande ändringarna i Googles algoritmer!

Då fick jag kolla på flera detaljer: hemsidans design, innehållet på hemsidan, – Hur man skriver spelar stor roll för hur bra man hamnar på Google. Jag fick mäta hur snabbt hemsidorna laddar och hur designen anpassade sig efter dator och mobilskärm. Jag tittade också om de var synliga på sociala medier.

Jag fick lära mig att det är viktigt att hemsidorna är anpassade till mobilsurfarna för att de ska få en bättre användarupplevelse. Det blir billigare för dem då det laddar snabbare, och det är större chans att man tittar närmre på en hemsida som inte laddar för långsamt, då söker kunden oftast vidare bland andra företag.

Jag har hälsat och varit med på två kundmöten, och varit med på lunchen. Därefter lyssnade jag på planer för kunden marknadsföring och vilka mål som kunden har.

Jag hamnade egentligen inte på den här praktikplatsen av intresse från början, jag försöker jobba fram min väg in i skönhets- och hälsobranschen och studerar en stylistlinje på gymnasiet där praktik ingår varje termin. Tidigare under mina praktikperioder har jag varit hos två olika kosmetikbutiker, så denna gång ville jag se något annat.

Skönhet och kost intresserar mig egentligen mer än att sitta på kontor. Men min praktiktid med Comigo har varit mycket givande och inspirerande, just för att vi nästan bara jobbar med kommunikation. Denna kunskap är vad jag känner att det varit sämre med på de tidigare praktikplatserna för att det ska kännas meningsfullt. Så det är vad jag har utgått ifrån när jag analyserat alla företagens hemsidor. Det är fler detaljer än vad man tror att det kan vara som jag tror ger mer än bara fler kunder. Förståelsen för vad man gör, varför och att det är rätt, får dig brinna lite mer för vad du gör.

Det kanske går att jämföra med marknadsför Coca Cola med att marknadsföra tillexempel Kostdoktorn, som förresten sitter i samma företagscenter som vi. Efter mina veckor hos Comigo har jag kommit på att Alla är i kommunikationsbranschen.

Tack Comigo det har varit lärorikt och kul här.

Carolina Christensen

Välkommen att höra av dig.

Kontakta oss direkt på: 0733-97 64 97 eller mikael@comigo.se


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *