”Med mer datorspelande kan vi skapa den värld vi drömmer om”

Att den nya digitala informations- och kommunikationsteknologin på många sätt förändrat våra vanor, livsvillkor och möjligheter är ju inte en nyhet längre. Människor har på kort tid hittat helt nya sätt att mötas, kommunicera, umgås och agera. Nya livsstilar och kulturer fortsätter att växa fram  och förstärkas ur och kring den nya informationsteknologin.

Under maj hade vi förmånen att inleda samarbete med Sebastian Röhlke, ett riktigt dataspelsproffs tilllika marknadskommunikatör och prestationspsykologisk rådgivare. Bounce Performance heter hand företag som erbjuder en unik och slagkraftig marknadsföringsmöjlighet för företag som vill förstå och bemöta den efterfrågan som skapas i växelverkan mellan ungdomar, digitala miljöer och sociala medier. Samarbetet med Bounce Performance har gett oss nya uppslag och nya tankar kring kommunikation, marknadsföring och affärsutveckling.

Idag sägs det att det är fler som spelar datorspel än antalet personer som ägnar sig åt fotboll och ishockey tillsammans. Spelen kan spelas antingen som singleplayer, det vill säga en ensam spelare möter datorn, eller som multiplayer vilket innebär spel tillsammans med andra antingen via nätverk eller över internet där det handlar om att skapa något eller lösa en uppgift tillsammans med andra människor.

Allt fler forskare och aktörer inom områden som psykologi, pedagogik och sociologi har börjat uppmärksamma nyttan med spelandet och försöker nu ta fasta på datorspelens potential. Men kan vi verkligen skapa en ny värld?

Ja det menar Jane McGonigal, (video) speldesigner. Vad tror du?

Här hittar du gedigen och intressant information om nätverkskulturer (Ungdomsstyrelsen)

 

 

Välkommen att höra av dig.

Kontakta oss direkt på: 0733-97 64 97 eller mikael@comigo.se


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *