Godmorgon fru Hanson

God morgon fru Hanson!

Kände du vilken härlig morgon det var här i Stockholm idag den andra mars? Solen lyser och värsta kylan är över för den här gången, och för resten av vintern vill man kanske hoppas.

Ja många verkar vara på extra gott humör verkar det som, när jag ser ut på gågatan genom våra gigantiska kontorsfönster. Samma känsla får vi när vi ser vänners och nya bekantas tweets i mitt twitterflöde.

I tisdags var vi på Nyföretagarcentrum Strängnäs och diskuterade Twitter med intressanta företag, vilket resulterade i att Twitter nu är begåvat med ytterligare några entusiastiska användare som liksom vi upptäckt att det finns en enorm potential i att twittra.

Med en artig fras kommer du långtMed en artig fras kan du komma långt

Twitter kan användas på många sätt. Gladast och mest inspirerad blir vi av tweets, när människor som ju befolkar nätet med kött och blod, delar med sig av en positiv känsla, som till exempel idag. En uppmuntrande fras räcker långt och det är faktiskt intressant att få en känsla över hur människor mår eller känner en viss dag, inför en speciell händelse eller situation. Visst lär man sig väl något.

Sharing is caring

Människor som delar med sig av sin kunskap, sina erfarenheter en nyhet, en debatt berikar en med nya perspektiv på mycket, inspirerar, väcker tankar och ger uppslag till nya idéer.

Att twittra är kanske en också en möjlighet att hitta tillbaka till det som var viktigt förr? Till tiden före det att stormarknaderna och galne Gunnar dök upp och ändrade på våra beteenden. Före det att socialt samspel ersatts av shopping och konsumtion. Ja du vet, till nya kanske ofrivilliga vanor och förutsättningar som shoppingkomplex med stora parkeringar så långt ögat når. Till konceptet hör även massproduktion av mediokra genomsnittsprodukter, bullrande reklam, minimal personlig service, effektiv logistik och en outsourcad kundtjänst.

Det personliga engagemanget får plats igen

Tänk dig istället att det riktiga hantverket, det personliga engagemanget och det personliga ansvaret, intresset för varandras önskemål, behov, känslor, kunskaper, viljor. Ja nu finns verktygen, och beteendena har redan förändrats och kommer fortsätta att förändras. Och som alltid är vi bara i början.

God morgon fru Hanson och alla andra vi känner, tryggt att ha er här i vår omgivning.

Välkommen att höra av dig.

Kontakta oss direkt på: 0733-97 64 97 eller mikael@comigo.se


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *