Bryr du dig om dina kunder

Bry dig om dina kunder… på riktigt!

När vi talar med en kund i det fysiska mötet är det för de flesta av oss självklart att visa sitt engagemang och intresse för kunden och att lägga ner tid på att serva kunden med rätt insats. Men hur ser det ut på webben egentligen?

När vi möter kunden öga mot öga är det också rätt naturligt att argumentera, visa exempel, svara på frågor, föreslå en lösning. Vi kanske även berättar lite om vårt företags bakgrund, dess visioner, syften, vad företaget står för, kanske några intressanta och uppmärksammade händelser, projekt och hur mycket vi tror själva på våra produkter och våra medarbetare och vårt goda rykte. Som försäljare och marknadsförare har vi som mål att få kunden att gilla oss, få förtroende för oss, få lust att interagera och kommunicera med oss, att köpa en produkt eller tjänst av oss som vi är stolt över och gärna står bakom, vi vill att kunden ska vara lojala mot oss och att de berättar om vår förträfflighet för sina vänner och bekanta.

På webben bör vi, för att uppnå samma mål som vid det personliga mötet, vara ännu tydligare och ännu noggrannare. Därför att möjligheten att träffa nya kunder på nätet är stor.

De flesta besökare kommer till din hemsida eller blogg förmodligen via någon av sökmotorerna eller genom att din information har delats och spridits via till exempel Twitter eller Facebook.

Det viktiga är att de kommit till din hemsida eget initiativ och att din hemsida förmodligen är det första intryck besökaren får av ditt företag. Besökaren som förmodligen befinner sig i en köpprocess och som är på jakt efter relevant och trovärdig information, scannar snabbt av sidan för att få en översikt över innehållet, dina erbjudanden, dina tjänster, och kanske över hela ditt företag. Om din sida saknar meningsfullt innehåll, engagemang, om den är innehållsfattig och tråkig och inte lyckas skapa kontakt med besökaren sorteras du enkelt bort av besökaren genom ett klick.

Skriv om det som engagerar dig

Skriv till exempel två bloggar per vecka. På ett år berikar du nätet och mänskligheten med över 100 blogginlägg, förmodligen får du ut tusentals tweets på ett år och förmodligen snackar man om dig på många platser på nätet och i fikarummet, i mötesrummen ja överallt där dina intressenter rör sig. Men din information skapas inte av sig självt, du måste börja nu☺

Välkommen att höra av dig.

Kontakta oss direkt på: 0733-97 64 97 eller mikael@comigo.se


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *