Topplacering på Google är inte nog

Om du söker på ”kött” på Google hittar du till Fällmans Kött AB som är en mycket uppskattad producent och Kunglig hovleverantör av Kött. Bland nästan två miljoner träffar återfinns företaget på en tredjeplats.

Det är ju alldeles utmärkt, men det finns absolut, påstår vi på Comigo, ingen anledning att slå sig till ro med denna rätt skapliga position. Google är nämligen, säger några av våra branschkollegor, snart eller till och med redan frånåkt (?) av Facebook som viktigast informationskälla. De menar att Google använder du vid några korta tillfällen, kanske varje dag, när du behöver hitta specifik information om något ämne, en produkt, ett företag eller en person.

På Facebook däremot, är alltfler människor inloggade en allt större del av dagen, ja i vissa fall, en stor del av hela dygnet. En annan viktig skillnad är att på ”fejjan” söker man inte bara information, där delar man informationen med varandra, man går samman i olika frågor och bidrar, uppmuntrar, varnar, stödjer man varandra i olika frågor.

På Google surfar man helt ensam, men på Facebook och liknande sajter surfar man tillsammans med andra, man kanske gillar, kanske kommenterar och/eller kanske delar vidare till andra.

Ja, det händer massor därute och vi på Comigo har tillsammans med ett antal kunder, kollegor och med egna projekt upptäckt att man med en någotsånär planerad och kontinuerlig deltagande i de sociala medierna kan uppnå fantastiska resultat med sin kommunikation. Vi har lärt oss att genom att ge får du flerfaldigt tillbaka och vi har lärt oss at det varje dag skapas nya möjligheter med och i de sociala medierna.

Jo, appropå Fällmans Kött och Google, visst är det viktigt att synas i sökmotorerna men mixen och synergierna skapar otroliga fördelar i din kommunikation och det gäller nu för alla att söka, uppfinna och använda dem. I samarbete med numer, författare Håkan Fällman har vi nyligen skapat en ny webbplats och kring den byggt upp ett nät av sajter och kanaler så att han ännu bättre kan kommunicera och bjuda in sina kunder, sina läsare, sin bransch, till diskussion, interaktion och rent av en revolution av köttbranschen.

Välkommen att höra av dig.

Kontakta oss direkt på: 0733-97 64 97 eller mikael@comigo.se


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *