Googles krig mot länkfarar gynnar dig som marknadsförare

Googles krig mot länkfarmar gynnar dig som marknadsförare

Googles krig mot så kallade länkfarmar ger dig som satsar på meningsfullt innehåll på hemsidan möjligheter att klättra och i Googles sökmotor.

Webbplatser med sämre kvalitet och som är knutna till så kallade länkfarmar får räkna med att få sämre ranking medan webbplatser med bra kvalitet får en bättre ranking. Det blir effekten av Googles förändringar. Och störst fördel är det för Googles egna användare som slipper de många värdelösa träffarna som dyker upp i sökmotorernas träfflista.
Vad innebär det här för dig som företagare, marknadsförare eller webbredaktör då? Jo, ditt arbete med hemsidan kommer att löna sig bättre. Det lönar sig ännu mer än hittills att satsa på en innehållsrik och strukturerad hemsida.

Och som köpare av sökmotortjänster bör du kolla upp vad du betalar för och hur dina eventuellt bra placeringar i sökmotorerna uppstått. Har du anlitat en sökmotorkonsult som utan att ha skrivit en enda rad, eller föreslagit att du skriver om dina viktigaste ämnen, men ändå har uppnått topplaceringar i sökmotorerna, finns risken att en länkfarm ligger bakom. Med Googles åtgärder innebär det för dig att du kan förlora dina placeringar. Därför bör du se över dina texter och utveckla ditt innehåll.

Nu har du genom att arbeta med ditt innehåll, möjligheten att uppnå bra placeringar på egna meriter. Då är du heller inte lika känslig och beroende av hur Google ändrar sina algoritmer. Och framför allt kommer dina besökare få en bättre upplevelse av ditt företag.  De stannar längre, de läser dina texter, förstår dina erbjudanden, och får lust att agera.

Vi på Comigo som har våra kunders kunder i fokus i våra uppdrag är det här en bra nyhet. Det kunde ha gjorts långt tidigare. Men varför klaga på positiva nyheter?

För dig som är intresserad av hur man kan tänka när du skriver för sökmotorerna och framför allt dina kunder har vi tagit fram en checklista och många bra tips.

Skriv för att hittas, bli läst och bli trodd

Vill du komma i kontakt med oss så är du varmt välkommen

 

Välkommen att höra av dig.

Kontakta oss direkt på: 0733-97 64 97 eller mikael@comigo.se


2 thoughts on “Googles krig mot länkfarmar gynnar dig som marknadsförare

 1. Hear, hear!
  Bra inventerat och skrivet. Och så ett tillägg som kanske kommer i ett senare inlägg, din egen närvaro på din webbplats. Kan inte nog betonas. Skriv egna inlägg på din blogg. Skriv kommentarer i andra liknande bloggar, länka. Fortsätt, du behöver inte nödvändigtvis skriva det superintelligenta inlägget, men skriv.

  Jag har en gedigen katalog med exempel på arbetsprover från bloggar som är speciellt gjorda för att bära köpta texter och länkar. Där kan du se vad du får när du köper den tjänsten.

  Det kan inte vara svårt att höja sig över den nivån.

  1. Tack för din kommentar Lasse, Ja, det finns mycket att diskutera och upptäcka inom det här ämnet. Försättning följer naturligtvis. Vi gjorde ett intressant besök på din hemsida. Ta gärna konakt med oss och berätta mer om din intressanta forskning.

   /Mikael

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *